Βιντεοσκοπημένο

GDPR & ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις και η νομολογία της ΑΠΔΠΧ
Εισηγητές: Ζωγραφόπουλος Δ.

Το Σεμινάριο έχει στο επίκεντρο της θεματικής του την πλήρη και σφαιρική ενημέρωση όλων όσοι αφενός εμπλέκονται στη διαχείριση προσωπικών δεδομένων στον ευαίσθητο χώρο των εργασιακών σχέσεων αφετέρου πρέπει να συμμορφωθούν με τις επιταγές του Γενικού Κανονισμού (Καν ΕΕ 2016/679) και του Ν 4624/2019 λαμβάνοντας υπόψη και τη νομολογία της ΑΠΔΠΧ. Η κατάρτιση αυτή είναι απαραίτητη καθώς υπάρχει άμεση αλληλεξάρτηση του δικαίου προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων και του εργατικού δικαίου, όπως επίσης αφορά ως υποκείμενο δεδομένων κάθε υποψήφιο για εργασία και κάθε εργαζόμενο, ανεξάρτητα από τον ειδικότερο νομικό χαρακτηρισμό της σύμβασης παροχής εργασίας.

Εισαγωγικά: η αλληλεξάρτηση εργατικού δικαίου και δικαίου προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα - Το ουσιαστικό πεδίο εφαρμογής των δύο νομοθεσιών

Οι ρυθμίσεις του ΓΚΠΔ για την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων στις εργασιακές σχέσεις

Η αρμοδιότητα του εθνικού νομοθέτη για τη θέσπιση ρυθμίσεων για την προστασία από την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων στις εργασιακές σχέσεις - Οι ρυθμίσεις του Ν 4624/2019, του Ν 4807/2021 για την τηλεργασία στο Δημόσιο και του Ν 4808/2021 για την προστασία της εργασίας

Η επεξεργασία ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων στις εργασιακέςσχέσεις

Μορφές και όρια εργοδοτικού ελέγχου

Covid -19 και εργοδοτικός έλεγχος

Η προστασία έναντι της αυτοματοποιημένης ατομικής λήψης αποφάσεων

Διαβίβαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στο εσωτερικό ομίλων επιχειρήσεων

Ο ρόλος και η θέση του Υπεύθυνου Προστασίας Δεδομένων (DPO) στις επεξεργασίες προσωπικών δεδομένων στις εργασιακές σχέσεις

Σύστημα προσφυγών (κατά υπευθύνου επεξεργασίας ή εκτελούντος την επεξεργασία / κατά αρχής ελέγχου) - Δυνατότητα εκπροσώπησης εργαζομένων - Επιμέτρηση διοικητικών προστίμων

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε δικηγόρους, νομικούς συμβούλους επιχειρήσεων, εργασιακούς συμβούλους, στελέχη ανθρωπίνου δυναμικού (ενδεικτικά HR Managers κ.ά), επαγγελματικές ενώσεις (εργοδοτών και εργαζομένων) και οποιονδήποτε εμπλέκεται με τη συμμόρφωση στην πράξη από φορείς και Oργανισμούς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα με τη διαχείριση προσωπικών δεδομένων εργαζομένων.

Δημήτρης Ζωγραφόπουλος

Ο Δημήτρης Ζωγραφόπουλος, είναι Δικηγόρος (ΔΝ) - Ειδ. Επιστήμονας και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στο συγκριτικό εργατικό δίκαιο (Université de Strasbourg III - Robert Schuman). Ως μέλος του DAPIX Working Group on Information Exchange and Data Protection (Council of European Union), έχει συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις για το “data protection reform package” (GDPR και Οδηγία για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στους τομείς του ποινικού δικαίου). Έχει διδάξει στις Νομικές Σχολές του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και σε Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης, από το έτος 2008, διδάσκει στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης - Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (ΕΚΔΔΑ - ΙΝΕΠ).

Τρόπος Πληρωμής:

Για τους τρόπους πληρωμής δείτε εδώ

Παροχές

Στους συμμετέχοντες παρέχεται συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό καθώς και ηλεκτρονική βεβαίωση παρακολούθησης, η οποία ενεργοποιείται με την ολοκλήρωση παρακολούθησης του προγράμματος.

Κωδ. 19180
5 ώρες
Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Εισηγητές: Ζωγραφόπουλος Δ.
credit-card

Πληρώστε σε έως άτοκες δόσεις των /μήνα με πιστωτική κάρτα.

Σε απόθεμα

Τιμή: 150,00 €

* Απαιτούμενα πεδία

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις και η νομολογία της ΑΠΔΠΧ

GDPR & ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Κωδ. 19180
5 ώρες
Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Εισηγητές: Ζωγραφόπουλος Δ.
Back to Top