Δωρεάν Μεταφορικά για όλες τις παραγγελίες εντός Ελλάδος, για περιορισμένο χρονικό διάστημα
Βιντεοσκοπημένο

H ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ


Πρακτικά παραδείγματα και περιπτωσιολογικές μελέτες (case studies)
Εισηγητές: Λουκάς Ν.

Σε απόθεμα

Τιμή: 150,00 €

* Απαιτούμενα πεδία

Κωδ. 19007
4 ώρες
Εισηγητές: Λουκάς Ν.

Μία από τις σημαντικότερες εξελίξεις στον τομέα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων κατά την τελευταία εικοσαετία είναι η ολοένα αυξανόμενη εστίαση στην έννοια του κινδύνου ως μία από τις θεμελιώδεις παραμέτρους για τη δημιουργία νομοθετικών ρυθμίσεων και για την επίτευξη της απαιτούμενης συμμόρφωσης. Υπό το πρίσμα αυτό, ο ΓΚΠΔ ακολουθεί μία προσέγγιση βασισμένη στον κίνδυνο (risk-based approach), προδιαγράφοντας την απαίτηση για ανάλυση του κινδύνου και σχεδιασμού αντίστοιχων μέτρων που τον αντισταθμίζουν αναλόγως. Ωστόσο, προς το παρόν υπάρχουν περιορισμένες και διάσπαρτες μεθοδολογίες που ενσωματώνουν πλήρως τον κίνδυνο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, όπως απορρέει από τις διατάξεις του ΓΚΠΔ. Το Σεμινάριο αυτό παρουσιάζει μία ολιστική και ολοκληρωμένη μεθοδολογία για τη συνολική αντιμετώπιση της διαχείρισης του κινδύνου από τους υπεύθυνους επεξεργασίας και τους εκτελούντες την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων στο πλαίσιο των απαιτήσεων του ΓΚΠΔ, χρησιμοποιώντας πρακτικά παραδείγματα και περιπτωσιολογικές μελέτες (case studies).

• Εισαγωγή στις έννοιες της διαχείρισης του κινδύνου
• Ο κίνδυνος στο πλαίσιο του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (ΓΚΠΔ)
• Διαχωρισμός κατηγοριών κινδύνου στον ΓΚΠΔ και αξιολόγηση πράξεων επεξεργασίας με βάση τον κίνδυνο
• Η διαχείριση του κινδύνου μέσω της υποχρέωσης για διεξαγωγή της εκτίμησης αντίκτυπου σχετικά με την προστασία προσωπικών δεδομένων (DPIA)
• Η προστασία των δεδομένων από τον σχεδιασμό (data protection by design) με βάση τον κίνδυνο
• Αξιολόγηση του κινδύνου στο πλαίσιο της παραβίασης δεδομένων (personal data breach)
• Κίνδυνοι σχετικά με την ασφάλεια της επεξεργασίας
• Transfer Impact Assessments – αξιολόγηση του κινδύνου στα πλαίσια διαβιβάσεων εκτός Ε.Ε.
• Ο ρόλος και τα καθήκοντα του Υπεύθυνου Προστασίας Δεδομένων (DPO) ως προς τη διαχείριση του κινδύνου

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε Υπεύθυνους Προστασίας Δεδομένων (DPOs), Δικηγόρους που ασχολούνται με ζητήματα συμμόρφωσης με τον ΓΚΠΔ, Δικηγορικές Εταιρίες, Νομικούς Συμβούλους Εταιριών, Στελέχη Κανονιστικής Συμμόρφωσης και διοικητικά στελέχη (CEO, COO, ΓΔ, Marketing, Production, κ.λπ.), Project Managers, IT & Information Security Consultants, Εξωτερικούς ή Εσωτερικούς Ελεγκτές.

Νικόλαος Λουκάς

Ο Νικόλαος Λουκάς έχει 25ετή εμπειρία στον σχεδιασμό, την ανάπτυξη, τη διαχείριση, την έρευνα και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στον τομέα των δικτύων επικοινωνιών, πληροφοριακών συστημάτων, ασφάλειας και προστασίας προσωπικών δεδομένων. Είναι μηχανικός τηλεπικοινωνιών, κάτοχος MSc και PhD από το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Είναι πιστοποιημένος Data Protection Officer (DPO) από τους οργανισμούς πιστοποιήσεων PECB και TUV Austria και πιστοποιημένος Διαχειριστής Έργων (PRINCE2/P). Είναι εξωτερικός εισηγητής σε θέματα προστασίας δεδομένων στο Cyprus College (School of Professional Studies), στη ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ (NB Learning) και στην TUV Austria Academy. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του περιοδικού ΔΙΤΕ (Δίκαιο Τεχνολογίας και Επικοινωνίας) που εκδίδεται από τη ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ καθώς και του διεθνούς περιοδικού COSE (Computers & Security) που εκδίδεται από τον εκδοτικό οίκο Elsevier σε θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων και ασφάλειας συστημάτων.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το κόστος μπορεί να καταβληθεί μετρητοίς ή με τραπεζική κατάθεση στους παρακάτω λογαριασμούς:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 151/470622-67 | ΙΒΑΝ GR 46 0110 1510 0000 1514 7062 267
EFG ΕUROBANK: 0026 0180 94 02000 24515 | ΙΒΑΝ GR 05026 01800000 9402000 24515
ALPHA BANK: 207-00-2002-003218 |IBAN GR24 0140 2070 2070 0200 2003 218
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 6740-136874-301| IBAN GR74 0171 7400 0067 4013 6874 301

Επωνυμία: ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΕΕΤΕ, Αιτιολογία: Ονοματεπώνυμο συμμετέχοντα - ΝΒ Σεμινάριο
ή με πιστωτική κάρτα: VISA, MASTERCARD, DINERS, με δυνατότητα άτοκων δόσεων   http://www.nb.org/media/wysiwyg/cards_logo.jpg 

Παρέχονται επίσης:

Συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό, ηλεκτρονική βεβαίωση παρακολούθησης

Το σεμινάριο είναι πλήρως επιδοτούμενο από το ειδικό πρόγραμμα ΛΑΕΚ 0,06% του ΟΑΕΔ.

Βασική προϋπόθεση για την ένταξη των σεμιναρίων στον ΟΑΕΔ είναι τα υποψήφια στελέχη προς εκπαίδευση να ανήκουν στην μισθοδοσία ΙΚΑ της επιχείρησης και η επιχείρηση να διαθέτει το απαιτούμενο ποσό προς αξιοποίηση. Η επιχείρηση θα πρέπει να έχει Κωδικό Λειτουργίας Επιχείρησης (ΚΛΕ) & Κωδικό Υλοποίησης Προγραμμάτων (ΚΥΛΠ).

Για την διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των στοιχείων σας, όπου επιλέγετε το εικονίδιο ΛΑΕΚ και αφού ανοίξει η σελίδα, την επιλογή ΛΑΕΚ 0,06%.

Ονοματεπώνυμο εισηγητή: Νικόλαος Λουκάς

Κωδικός μητρώου ΛΑΕΚ: 66306

Στοιχεία εκπαιδευτικού φορέα:

ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΕΕΤΕ

Α.Φ.Μ 094443580

ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

Διευ/ση: Μαυρομιχάλη 23, 106 80 Αθήνα

Back to Top