Δωρεάν Μεταφορικά για όλες τις παραγγελίες εντός Ελλάδος, για περιορισμένο χρονικό διάστημα
Βιντεοσκοπημένο

Η ΕΠΙΡΡΟΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ GDPR (ΚανΕΕ 2016/679) ΣΤΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ & ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ


Η εξ αποστάσεως παρακολούθηση γίνεται μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας edu.nb.org

Εισηγητές: Λωσταράκου Κ.

Σε απόθεμα

Τιμή: 205,00 €

* Απαιτούμενα πεδία

Κωδ. 17044|17045
4 ώρες
Εισηγητές: Λωσταράκου Κ.

O Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων (GDPR) δημιουργεί προκλήσεις που απαιτούν δράση από όλους όσοι δραστηριοποιούνται στις χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές υπηρεσίες. Σκοπός του Σεμιναρίου είναι η σφαιρική ενημέρωση των εμπλεκομένων στη διαχείριση προσωπικών δεδομένων στον χρηματοπιστωτικό και ασφαλιστικό τομέα για το νέο νομοθετικό πλαίσιο ώστε να προσαρμόσουν την προσέγγισή τους στην προστασία της ιδιωτικότητας των πελατών και στην αξιοποίηση των δεδομένων τους. Η ύπαρξη ενός κατάλληλου πλαισίου συμμόρφωσης διασφαλίζει ότι οι εταιρίες δεν αποφεύγουν μόνο τα σημαντικά πρόστιμα και τη βλάβη της φήμης τους, αλλά μπορούν επίσης να αποδείξουν στους πελάτες τους ότι είναι αξιόπιστοι και υπεύθυνοι.

  • Εισαγωγικά: Οι νέες ρυθμίσεις του ΓΚΠΔ για την προστασία των προσωπικών δεδομένων

  • Η επεξεργασία προσωπικών δεδομένων στον τραπεζικό και ασφαλιστικό τομέα και η προσαρμογή στις νέες απαιτήσεις
    • Λειτουργικός επανασχεδιασμός για τις τραπεζικές και ασφαλιστικές εταιρείες, υπό το φως του ΓΚΠΔ - Επιπτώσεις στο σχεδιασμό και τη διανομή των ασφαλιστικών προϊόντων και στα νέα προϊόντα και υπηρεσίες στο ανοιχτό τραπεζικό μοντέλο
    • Νέες λειτουργίες, όπως η υποχρέωση ορισμού Υπεύθυνου Προστασίας Δεδομένων
    • Αλλαγές συμμόρφωσης σε τομείς όπως οι εκτιμήσεις επιπτώσεων στην ιδιωτική ζωή δεδομένων, η αναφορά παραβιάσεων ασφαλείας και η διατήρηση και διαχείριση αρχείων
    • Αυστηρότεροι κανόνες για την αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων και η επίδραση στη συγκέντρωση και ανάλυση δεδομένων και στη δημιουργία προφίλ
    • Καθορισμός διαδικασιών για την έγκαιρη ικανοποίηση δικαιωμάτων φορητότητας και διαγραφής
    • One-stop-shop για τραπεζικούς και ασφαλιστικούς ομίλους με δραστηριότητες σε περισσότερα του ενός κράτη μέλη
    • Διακίνηση των δεδομένων, outsourcing, και επέκταση της ευθύνης

  • Η επιχειρηματική προοπτική της προσέγγισης των κινδύνων, μετριασμός και το «νέο» επαρκές επίπεδο προστασίας στις διασυνοριακές ροές δεδομένων

  • Αλληλεπίδραση με άλλα νομοθετικά πλαίσια και νέες τεχνολογίες (PSD 2, AML, Cybersecurity, big data, ΙοΤ, Αrtificial Intelligence κ.λπ.)

Το Σεμινάριο απευθύνεται ιδίως σε Δικηγόρους, Νομικούς Συμβούλους και διοικητικά Στελέχη ασφαλιστικών Εταιριών, χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, ιδρυμάτων πληρωμών, παρόχων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, Στελέχη Κανονιστικής Συμμόρφωσης τραπεζών και ασφαλιστικών εταιριών.

Η Κυριακή Λωσταράκου είναι δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Βιομηχανική και Πνευματική Ιδιοκτησία του Πανεπιστημίου George Washington (ΗΠΑ). Εργάστηκε στην Ελληνική Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της μέχρι τον Ιούνιο του 2018 ως ειδικός επιστήμονας με καθήκοντα συντονιστή για τον ιδιωτικό τομέα. Από τη θέση αυτή, χειρίστηκε θέματα του τραπεζικού και επιχειρηματικού τομέα ως προς τη συμμόρφωση με το πλαίσιο προστασίας προσωπικών δεδομένων και ιδίως με διαβιβάσεις προσωπικών δεδομένων ενδοομιλικά και σε όλο τον κόσμο. Ασχολήθηκε επίσης με τις πρώτες καταγγελίες που κατατέθηκαν στην Ελληνική Αρχή κατά μεγάλων εταιριών διαδικτυακών υπηρεσιών και κοινωνικής δικτύωσης, όπως Google και Facebook. Εκπροσώπησε την ΑΠΔΠΧ σε διεθνείς Συνόδους των Επιτρόπων και των Αρχών Προστασίας Δεδομένων και σε πολλά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει αρθρογραφήσει σχετικά με την προστασία προσωπικών δεδομένων με δημοσιεύσεις σε νομικά βιβλία και περιοδικά. Πρόσφατα δίδαξε σε σεμινάρια για τον ΓΚΠΔ που διοργανώθηκαν από τους Δικηγορικούς Συλλόγους Αθηνών και Πειραιά. Ως ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναλαμβάνει την αξιολόγηση ερευνητικών προτάσεων σχετικά με την ηθική δεοντολογία στο πλαίσιο των προγραμμάτων FP7 και Horizon 2020.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το κόστος μπορεί να καταβληθεί μετρητοίς ή με τραπεζική κατάθεση στους παρακάτω λογαριασμούς:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 151/470622-67 | ΙΒΑΝ GR 46 0110 1510 0000 1514 7062 267
EFG ΕUROBANK: 0026 0180 94 02000 24515 | ΙΒΑΝ GR 05026 01800000 9402000 24515
ALPHA BANK: 207-00-2002-003218 |IBAN GR24 0140 2070 2070 0200 2003 218
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 6740-136874-301| IBAN GR74 0171 7400 0067 4013 6874 301

Επωνυμία: ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΕΕΤΕ, Αιτιολογία: Ονοματεπώνυμο συμμετέχοντα - ΝΒ Σεμινάριο
ή με πιστωτική κάρτα: VISA, MASTERCARD, DINERS, με δυνατότητα άτοκων δόσεων   http://www.nb.org/media/wysiwyg/cards_logo.jpg 

Παρέχονται επίσης:

Συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό, ηλεκτρονική βεβαίωση παρακολούθησης

Back to Top