Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ, ΒΙΑΣΜΟΣ, ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η νομική προσέγγιση της έμφυλης βίας ειδικά μετά τον Ν 5090/2024

Εισηγητές: Δρ. Ευαγγελία Αικατερίνη Γλαντζή, Χαρά Χιόνη-Χότουμαν

Οι υποθέσεις έμφυλης βίας διαμορφώνουν ένα ευρύ πλέγμα δικηγορικής ύλης στην καθημερινή πρακτική και απαιτούν λεπτούς και αποτελεσματικούς χειρισμούς ως προς την προσέγγισή τους. Για τον λόγο αυτό, ο ρόλος του νομικού της πράξης είναι κρίσιμος για την επιτυχή έκβαση σχετικών υποθέσεων, καθώς λειτουργεί διαμεσολαβητικά ανάμεσα στα θύματα και το σύστημα απονομής ποινικής δικαιοσύνης. Οι συμμετέχοντες θα εντρυφήσουν στο σχετικό νομοθετικό πλαίσιο, με έμφαση στις αλλαγές που επέφερε ο Ν. 5090/2024 και το διαχρονικό δίκαιο. Παράλληλα, μέσα από παραδείγματα θα αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια ώστε να διαχειρίζονται υποθέσεις έμφυλης βίας.


 • Εισαγωγή στην Έμφυλη βία – προκλήσεις διαχείρισης των υποθέσεων
  ▶ Κρίσιμες έννοιες και θεωρητικά εργαλεία για την κατανόηση της βίας κατά των γυναικών
  ▶ Παραδείγματα πρακτικών εφαρμογών των θεωρητικών εργαλείων
  ▶ Δεξιότητες επικοινωνίας για τον δικηγόρο με σκοπό την καλύτερη διαχείριση των υποθέσεων
 • Το αδίκημα του βιασμού
  ▶ Νέο νομοθετικό πλαίσιο – case studies – διαχείριση υποθέσεων
 • Ενδοοικογενειακή βία
  ▶ Ο Ν 3500/2006 μετά τον Ν 5090/2024
  ▶ Δικονομικές δυνατότητες
  ▶ Διαχείριση υποθέσεων – διασφάλιση αποτελεσματικής προστασίας
 • Παρενόχληση λόγω φύλου και σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασίας
  ▶ Νομοθετικό πλαίσιο και αξιοποίηση διατάξεων ποινικού δικαίου
  ▶ Πολιτικές εντός επιχείρησης για την καταπολέμηση της βίας και παρενόχλησης
 • Νέες μορφές έμφυλης βίας - η περίπτωση της γυναικολογικής και μαιευτικής βίας
  ▶ Δυνατότητες με βάση το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε δικηγόρους, δικαστές, ασκούμενους δικηγόρους και τελειόφοιτους φοιτητές νομικής αλλά και σε επιστήμονες από διαφορετικά πεδία, που επιθυμούν να εντρυφήσουν είτε σε επαγγελματικό, είτε σε ερευνητικό επίπεδο στο νομικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας.

Ευαγγελία Αικατερίνη Γλαντζή

Η Ευαγγελία Αικατερίνη Γλαντζή είναι δικηγόρος (μέλος του ΔΣΑ) διατηρώντας δικηγορικό γραφείο από το 2011 και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στην Φιλοσοφία του Δικαίου με τίτλο «Φύλο και Εσωτερικευμένη καταπίεση: Προσωπική Αυτονομία, Έμφυλη Βία και Δικαιοσύνη» (2020) από την Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2022 είναι μεταδιδακτορική ερευνήτρια στον τομέα της Φιλοσοφίας του Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών. Έχει διεθνείς επιστημονικές δημοσιεύσεις σε ζητήματα φύλου και συμμετοχές σε διεθνή συνέδρια με ανακοινώσεις αναφορικά με ζητήματα φύλου και δικαιοσύνης.

Χαρά Χιόνη-Χότουμαν

Η Χαρά Χιόνη-Χότουμαν είναι Διδάκτωρ Ποινικού Δικαίου και Ποινικής Δικονομίας και δικηγόρος με εμπειρία σε ζητήματα διαχείρισης υποθέσεων βίας κατά των γυναικών. Έλαβε υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ) για την εκπόνηση της διδακτορικής της διατριβή με θέμα «Τα δικαιώματα του παθόντος στην ποινική διαδικασία». Στη συνέχεια διεξήγαγε έρευνα στο Πανεπιστήμιο Humboldt του Βερολίνου σχετικά με τα σεξουαλικά αδικήματα, ενώ από το έτος 2023 έχει ξεκινήσει μεταδιδακτορική έρευνα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με θέμα τον νόμο περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Έχει δημοσιεύσει ποικίλα άρθρα (στα αγγλικά και τα ελληνικά) και έχει πραγμα- τοποιήσει ομιλίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Τρόπος Πληρωμής:

Για τους τρόπους πληρωμής δείτε εδώ 


Χρήσιμες Πληροφορίες

Παροχές

Στους συμμετέχοντες παρέχεται συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό καθώς και ηλεκτρονική βεβαίωση παρακολούθησης

Η κράτηση της θέσης οριστικοποιείται με την εξόφληση του συνολικού κόστους συμμετοχής, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο 10 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

Όπου υπάρχει ένδειξη εκπτώσεων για ειδικές κατηγορίες (φοιτητές, ασκούμενοι/νέοι δικηγόροι και δικαστικοί λειτουργοί) ή άλλες έχουν ισχύ για Online εγγραφές μόνο για εγγεγραμμένους χρήστες στο site www.nb.org

Ειδικότερα στην κατηγορία νέοι δικηγόροι, εντάσσονται οι δικηγόροι 5ετίας

Πολιτική ακυρώσεων

Ακύρωση σεμιναρίων λόγω απόφασης διοργανωτή ή ανωτέρας βίας

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα της αλλαγής ημερομηνίας και ακύρωσης του σεμιναρίου, ενημερώνοντας τους εκπαιδευόμενους τηλεφωνικά και μέσω e-mail. Στην περίπτωση αυτή οι εκπαιδευόμενοι δικαιούνται να αιτηθούν την ακέραιη επιστροφή των διδάκτρων τους εάν δεν θέλουν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο στην νέα ημερομηνία ή να χρησιμοποιήσουν το ποσό για άλλη αγορά σε σεμινάρια – υπηρεσίες ή εκδόσεις της εταιρίας.
Σε περίπτωση απεργίας, κυβερνητικών απαγορεύσεων, κακών καιρικών συνθηκών και γενικά κάθε συμβάντος πέραν του εύλογου ελέγχου των διοργανωτών, που προκαλεί παρακώλυση της εκτέλεσης μέρους ή του συνόλου του σεμιναρίου, οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να αλλάζουν την ημερομηνία και την ώρα διεξαγωγής του. Στην περίπτωση αυτή τα δίδακτρα δεν επιστρέφονται, αλλά ισχύουν ως έχουν.

Μεταβολή ή ακύρωση λόγω επιθυμίας πελάτη

Ο χρήστης που τυχόν επιθυμεί να ακυρώσει ή να τροποποιήσει την κράτησή του σε κάποιο σεμινάριο οφείλει να αποστείλει το σχετικό αίτημα του το συντομότερο δυνατό (10 εργάσιμες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του σεμιναρίου) στο grammateia@nb.org

Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 10 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 100% του ποσού.
Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 5 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 50% του ποσού.

Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις που απαιτείται επιστροφή χρημάτων θα γίνεται είτε με ακύρωση της χρέωσης της πιστωτικής κάρτας (αν έχετε πληρώσει με πιστωτική κάρτα) ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, τον οποίο θα μας υποδείξετε και εντός 30 ημερών από τη σχετική ενημέρωση.

Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Κωδ. 20425|20426|20427
5 ώρες
Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024 (16:30 - 21:30)
Εισηγητές: Δρ. Ευαγγελία Αικατερίνη Γλαντζή, Χαρά Χιόνη-Χότουμαν
credit-card

Πληρώστε σε έως άτοκες δόσεις των /μήνα με πιστωτική κάρτα.

Σε απόθεμα

Κόστος Συμμετοχής: 110,00 €

* Απαιτούμενα πεδία

Η νομική προσέγγιση της έμφυλης βίας ειδικά μετά τον Ν 5090/2024

ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ, ΒΙΑΣΜΟΣ, ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Κωδ. 20425|20426|20427
5 ώρες
Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024 (16:30 - 21:30)
Εισηγητές: Δρ. Ευαγγελία Αικατερίνη Γλαντζή, Χαρά Χιόνη-Χότουμαν
Back to Top