Δωρεάν Μεταφορικά για όλες τις παραγγελίες εντός Ελλάδος, για περιορισμένο χρονικό διάστημα
Παρασκευή 01 Ιουλίου 2022

ΝΟΜΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ


Παρουσίαση διαδικασίας έρευνας σε διαδικτυακές πηγές νομικού περιεχομένου
Εισηγητές: Φίκαρη Σ.

Σε απόθεμα

Κόστος Συμμετοχής: 160,00 €

* Απαιτούμενα πεδία

Κωδ. 18231
5 ώρες
Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022 (16:30-21:30)
Εισηγητές: Φίκαρη Σ.

Η πρόσβαση σε έγκυρες και αξιόπιστες νομικές πληροφορίες αποτελεί βασικό ζητούμενο για το νομικό της θεωρίας και της πράξης που επιθυμεί να εκτελεί με υπευθυνότητα την εργασία του. Το πρόγραμμα παρέχει: γνωριμία με τις σημαντικότερες πρωτογενείς και δευτερογενείς πηγές νομικών πληροφοριών στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ανάλυση της διαδικασίας έρευνας σε διαδικτυακές πηγές, παρουσίαση και επεξήγηση των μεθόδων και εργαλείων αναζήτησης, εξοικείωση και αποτελεσματική χρήση των μηχανών αναζήτησης για άμεση και ταχεία πρόσβαση σε έγκυρες και επικαιροποιημένες νομικές πληροφορίες

Έννοια και σκοπός της νομικής έρευνας
- Αντικείμενο της έρευνας - Εξυπηρετούμενες ανάγκες
- Διακρίσεις, δομή, χαρακτηριστικά και πηγές νομικής πληροφορίας
- Ζητήματα εντοπισμού και πρόσβασης στη νομική πληροφορία

Μεθοδολογία αναζήτησης
- Μέθοδοι και εργαλεία αναζήτησης
- Κανόνες λειτουργίας μηχανών αναζήτησης
- Προβλήματα κατά την έρευνα

Παρουσίαση επιλεγμένων πηγών
- Επίσημες πηγές δημοσίων φορέων στην Ελλάδα (ΕΤ, Διαύγεια, Άρειος Πάγος, ΟΣΔΔΥ_ΔΔ, Ελεγκτικό Συνέδριο, ΝΣΚ κ.λπ.)
- Τράπεζες νομικών πληροφοριών (ΝΟΜΟΣ, ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ, ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ, Sakkoulas OnLine, Qualex, λοιπές πηγές)
- Ευρωπαϊκές πηγές (Eur-Lex, Curia, ΕΔΔΑ) (Σε κάθε πηγή θα γίνει παρουσίαση του περιβάλλοντος πλοήγησης και αναζήτησης, ανάλυση και επεξήγηση των τεχνικών χαρακτηριστικών και των εργαλείων, καθώς και της δομής, της επεξεργασίας και των ποιοτικών χαρακτηριστικών του περιεχομένου.)

Αξιολόγηση και αξιοποίηση των αποτελεσμάτων αναζήτησης
- Διαδικασίες ελέγχου αξιοπιστίας και πληρότητας
- Διαδικασίες επαλήθευσης και διασταύρωσης αποτελεσμάτων

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε δικηγόρους, δικαστές, και λοιπούς επαγγελματίες νομικών επαγγελμάτων, σε Διοικητικό και γραμματειακό προσωπικό που απασχολείται ή ενδιαφέρεται να απασχοληθεί σε δικηγορικές εταιρίες, δικηγορικά γραφεία ή νομικά τμήματα επιχειρήσεων και οργανισμών καθώς και σε Νομικές Υπηρεσίες Δημοσίων Φορέων και σε Φοιτητές Νομικής Σχολής.

Σταυρούλα Φίκαρη

Η Σταυρούλα Φίκαρη είναι Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος D.E.A. Νομικής Πληροφορικής, από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Montpellier 1 στη Γαλλία. Από το 1991 ασχολείται με τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη ηλεκτρονικών συστημάτων νομικής πληροφόρησης, την επεξεργασία της νομικής πληροφορίας (οργάνωση, ταξινόμηση, αποδελτίωση, διασύνδεση, κωδικοποίηση), την κατασκευή εργαλείων αναζήτησης και τη νομική έρευνα σε διαδικτυακές πηγές και σε πολυγλωσσικά ηλεκτρονικά συστήματα νομικής πληροφόρησης. Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος και επιστημονικός συνεργάτης (1991-2016) στην Τράπεζα Νομικών Πληροφοριών «Νomos» της εταιρίας Intrasoft International, με κύρια αντικείμενα την επιμέλεια επεξεργασίας των πληροφοριών νομολογίας, την κατασκευή εργαλείων αναζήτησης, την υποστήριξη και εκπαίδευση συνδρομητών και τη συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα και έργα εφαρμογών Νομικής Πληροφορικής. Από το έτος 2016 συνεργάζεται με τη ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ σε εκπαιδευτικά προγράμματα και εφαρμογές Νομικής Πληροφορικής και είναι υπεύθυνη της ανάπτυξης και της διαχείρισης περιεχομένου της Πλατφόρμας Νομικού Περιεχομένου Qualex. Είναι εισηγήτρια στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ειδίκευσης για Στελέχη Νομικών Επαγγελμάτων Certified Paralegal Program της ΝΒ. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Ιταλικά.

Τρόπος Πληρωμής:

Για τους τρόπους πληρωμής δείτε εδώ 


Χρήσιμες Πληροφορίες

Παροχές

Στους συμμετέχοντες παρέχεται συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό καθώς και ηλεκτρονική βεβαίωση παρακολούθησης

Η κράτηση της θέσης οριστικοποιείται με την εξόφληση του συνολικού κόστους συμμετοχής, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο 10 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

Όπου υπάρχει ένδειξη εκπτώσεων για ειδικές κατηγορίες (φοιτητές, ασκούμενοι/νέοι δικηγόροι και δικαστικοί λειτουργοί) ή άλλες έχουν ισχύ για Online εγγραφές μόνο για εγγεγραμμένους χρήστες στο site www.nb.org

Ειδικότερα στην κατηγορία νέοι δικηγόροι, εντάσσονται οι δικηγόροι 5ετίας

Πολιτική ακυρώσεων

Ακύρωση σεμιναρίων λόγω απόφασης διοργανωτή ή ανωτέρας βίας

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα της αλλαγής ημερομηνίας και ακύρωσης του σεμιναρίου, ενημερώνοντας τους εκπαιδευόμενους τηλεφωνικά και μέσω e-mail. Στην περίπτωση αυτή οι εκπαιδευόμενοι δικαιούνται να αιτηθούν την ακέραιη επιστροφή των διδάκτρων τους εάν δεν θέλουν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο στην νέα ημερομηνία ή να χρησιμοποιήσουν το ποσό για άλλη αγορά σε σεμινάρια – υπηρεσίες ή εκδόσεις της εταιρίας.
Σε περίπτωση απεργίας, κυβερνητικών απαγορεύσεων, κακών καιρικών συνθηκών και γενικά κάθε συμβάντος πέραν του εύλογου ελέγχου των διοργανωτών, που προκαλεί παρακώλυση της εκτέλεσης μέρους ή του συνόλου του σεμιναρίου, οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να αλλάζουν την ημερομηνία και την ώρα διεξαγωγής του. Στην περίπτωση αυτή τα δίδακτρα δεν επιστρέφονται, αλλά ισχύουν ως έχουν.

Μεταβολή ή ακύρωση λόγω επιθυμίας πελάτη

Ο χρήστης που τυχόν επιθυμεί να ακυρώσει ή να τροποποιήσει την κράτησή του σε κάποιο σεμινάριο οφείλει να αποστείλει το σχετικό αίτημα του το συντομότερο δυνατό (10 εργάσιμες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του σεμιναρίου) στο grammateia@nb.org

Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 10 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 100% του ποσού.
Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 5 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 50% του ποσού.

Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις που απαιτείται επιστροφή χρημάτων θα γίνεται είτε με ακύρωση της χρέωσης της πιστωτικής κάρτας (αν έχετε πληρώσει με πιστωτική κάρτα) ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, τον οποίο θα μας υποδείξετε και εντός 30 ημερών από τη σχετική ενημέρωση.

Back to Top