ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΕΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ


Νομική εκτίμηση | Δικαιώματα ασθενών | Η θέση του ιατρού | Παραδείγματα νομολογίας

Συνδυάστε Βιβλίο (έντυπο) + e-book και κερδίστε 10.5€
Δωρεάν μεταφορικά σε όλη την Ελλάδα για αγορές άνω των 30€

Σε απόθεμα

Τιμή: Κανονική Τιμή 30,00 € Ειδική Τιμή 25,50 €

* Απαιτούμενα πεδία

Κωδικός Προϊόντος: 16344
Πλεύρης Α.

Το έργο «Νοσοκομειακές Λοιμώξεις» πραγματεύεται ένα εξαιρετικά κρίσιμο ζήτημα στον χώρο του Ιατρικού Δικαίου. Παρακινούμενος από την προσωπική περιπέτεια που είχε τον Νοέμβριο του 2016, από την οποία βγήκε νικητής, και συνδυάζοντας την ατυχή αυτή εμπειρία με τη νομική του κατάρτιση, ο συγγραφέας επιχειρεί μία διεξοδική καταγραφή των βασικών νομικών ζητημάτων που σχετίζονται με το φαινόμενο των νοσοκομειακών λοιμώξεων. Ως αποτέλεσμα του παραπάνω συγκερασμού, το παρόν πόνημα συνιστά ταυτόχρονα μία εξειδικευμένη νομική μελέτη και ένα βιωματικό δοκίμιο, στοιχεία που εγγυώνται την πληρέστερη και ακριβέστερη νομική θεώρηση των οικείων ζητημάτων.

Στο έργο καταγράφονται τα βασικά δικαιώματα του ασθενούς, αναπτύσσονται ζητήματα ιατρικής ευθύνης, με έμφαση στη συναίνεση του ενημερωμένου ασθενούς και ακολουθεί διεξοδική ανάλυση του προβλήματος των νοσοκομειακών λοιμώξεων, του οικείου νομοθετικού πλαισίου, καθώς και των συναφών δράσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ και άλλων φορέων. Η θεωρητική καταγραφή εμπλουτίζεται σημαντικά από την παράθεση ποικίλων παραδειγμάτων από τη νομολογία του Αρείου Πάγου και των δικαστηρίων της ουσίας. Τέλος, το έργο πλαισιώνουν ένα νομοθετικό παράρτημα με τον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας (Ν 3418/2005) και ένα αλφαβητικό λημματικό ευρετήριο.

Υποστάς κανείς αυτό που αργότερα καταγράφει, είναι, εξ ιδίας πείρας, σε θέση να μελετήσει, να αξιολογήσει και να αποδώσει, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τη νωπή πραγματικότητα, το όντως συμβαίνον. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει και ο συγγραφέας στο τέλος του προλόγου του «[σ]τα παραδείγματα της νομολογίας πίσω από τις υποθέσεις είναι άνθρωποι, ήμουν εγώ στη θέση τους και μπορεί να είστε αύριο κι εσείς αν δεν κάνουμε κάτι.»

Α. Από καρδιάς Σελ. 11
Β. Τα βασικά δικαιώματα του ασθενούς Σελ. 16
Γ. Ιατρική ευθύνη και συναίνεση κατόπιν ενημέρωσης Σελ. 24
1. Η ιατρική ευθύνη γενικά Σελ. 24
2. Η συναίνεση κατόπιν ενημερώσεως Σελ. 32
Δ. Ειδικώς για τις νοσοκομειακές λοιμώξεις Σελ. 40
1. Το πρόβλημα των νοσοκομειακών λοιμώξεων Σελ. 40
2. Το νομοθετικό πλαίσιο για τις νοσοκομειακές λοιμώξεις Σελ. 52
3. Δράσεις ΚΕΕΛΠΝΟ και λοιπών φορέων Σελ. 67
Ε. Η νομολογία για τις νοσοκομειακές λοιμώξεις Σελ. 76
ΣΤ. Αντί επιλόγου Σελ. 121
Παράρτημα νομοθεσίας
Ν 3418/2005 - Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας Σελ. 127
Βιβλιογραφία Σελ. 153
Ελληνική Σελ. 153
Ξένη Σελ. 154
Αλφαβητικό Ευρετήριο Σελ. 157
Back to Top