Ο ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ

Δωρεάν μεταφορικά σε όλη την Ελλάδα για αγορές άνω των 30€
credit-card

Πληρώστε σε έως άτοκες δόσεις των /μήνα με πιστωτική κάρτα.

Σε απόθεμα

Τιμή: 26,00 €

Βιβλίο (έντυπο)   + 26,00 €

* Απαιτούμενα πεδία

Κωδικός Προϊόντος: 16371
Κονταξής Θρ.
Αργυρόπουλος Χ.

Το έργο «Ο Ηράκλειτος και το Δίκαιο» είναι ο καρπός μιας επίπονης, πλην εξαιρετικά ενδιαφέρουσας ερευνητικής πρωτοβουλίας, με αντικείμενο την εννοιολογική προσέγγιση του Δικαίου και την ανάδειξη των δικαιικών πηγών μέσα από το σύνθετο και επιβλητικό έργο του αρχαίου Έλληνα στοχαστή. Οπλισμένος με υπομονή και «ερευνητικό πείσμα», ο συγγραφέας επιχειρεί μία σε βάθος δικαιοϊστορική αναδρομή στην Ηρακλείτεια διδασκαλία, όπου, με πυξίδα το νομικό του αισθητήριο, εντοπίζει και ανασύρει πλήθος πολύτιμων στοιχείων, στα οποία εδράζεται η σύγχρονη θεωρία του δικαίου.

Με υπόβαθρο τον πάντοτε επίκαιρο λόγο του Εφέσιου φιλοσόφου, αλλά και την ερμηνεία που προσέδωσαν σε αυτόν διάφοροι στοχαστές ανά τους αιώνες, το έργο πραγματεύεται, μεταξύ άλλων, έννοιες, όπως ο υποκειμενισμός, το μέτρο, η λογική, η ενότητα των αντιθέτων, το δίκαιο, το γεγονός, ενώ έμφαση δίνεται στην αξία του ανθρώπου και την ατομική ευθύνη.

Ο αδιάρρηκτος δεσμός που αναντίρρητα εξυφαίνεται μεταξύ της νομικής επιστήμης και του φιλοσοφικού στοχασμού, αλλά και η δημιουργική συμπόρευση των δύο καθ’ όλο το μήκος της ιστορικής διαδρομής του Ανθρώπου, επιβεβαιώνονται πανηγυρικά στο παρόν έργο, οι σελίδες του οποίου γίνονται το διαβατήριο ενός σαγηνευτικού ταξιδιού· εκεί που το Δίκαιο συναντά τη Φιλοσοφία.

1.Προ-εισαγωγικό ενημερωτικό σημείωμα Σελ. 11
2. Πρόλογος Σελ. 13
3. Εισαγωγή Σελ. 23
4. Βιογραφία Ηρακλείτου Σελ. 31
5. Προκαταρκτικές επισημάνσεις Σελ. 35
6.Κείμενα/Αποσπάσματα - Ερμηνεία Σελ. 47
7.Λοιπές περικοπές σχετιζόμενες με θέματα δικαίου Σελ. 151
8. Αποσπάσματα σχετικά με τις αισθήσεις και την αισθητική και την ηθική διάσταση του κόσμου (του δικαίου συμπεριλαμβανομένου) Σελ. 157
9. Συμπέρασμα Σελ. 173
10. Βιβλιογραφία Σελ. 195
Back to Top