Ο ΠΑΓΚΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΜΟΝΑΔΕΣ

Μια μικρή ιστορία επιχειρηματικότητας για παιδιά 

Δωρεάν μεταφορικά σε όλη την Ελλάδα για αγορές άνω των 30€
credit-card

Πληρώστε σε έως άτοκες δόσεις των /μήνα με πιστωτική κάρτα.

Σε απόθεμα

Τιμή: 15,00 €

Βιβλίο (έντυπο)   + 15,00 €

* Απαιτούμενα πεδία

Κωδικός Προϊόντος: 18880
Καρδίζης Γ., Ρουμπής Κ.
Θοδωρής Τιμπιλής
Κουτσόπουλος Δ., Καρατζάς Α.
  • Έκδοση: 2023
  • Σχήμα: 14x21
  • Βιβλιοδεσία: Σκληρόδετη
  • Σελίδες: 88
  • ISBN: 978-618-08-0200-9

Το βιβλίο των Κώστα Ρουμπή και Γιάννη Καρδίζη «Ο πάγκος με τις λεμονάδες» κυκλοφορεί στη σειρά των Λογοτεχνικών Βιβλίων Γνώσεων της Παιδικής Νομικής Βιβλιοθήκης.

Σ΄ έναν κόσμο που κυριαρχείται από την έννοια του χρήματος, είναι εντυπωσιακό ότι η εκπαίδευση για το πώς αυτό λειτουργεί παραμένει σε εμβρυικό στάδιο. Γι’ αυτό η Deloitte και η Νομική Βιβλιοθήκη αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του χρηματοοικονομικού αναλφαβητισμού με την έκδοση ενός παιδικού βιβλίου για την επιχειρηματικότητα.

Όλα ξεκινούν ένα ηλιόλουστο πρωινό του Γενάρη όταν τέσσερις μικροί φίλοι ανακαλύπτουν πως έχουν κατορθώσει να συγκεντρώσουν από τα κάλαντα ένα ποσό που ούτε στα όνειρα τους δεν είχαν φαντασθεί! Χαλάλι τόσα ανέβα κατέβα! Χαλάλι το κλείσιμο της φωνής από το πολύ τραγούδι! Χαλάλι όλα! Γιατί ο κόπος τους είχε πιάσει τόπο!

Τι θα κάνουν όμως με τόσα χρήματα που έχουν συγκεντρώσει; 

Και κάπως έτσι ξεκινά η περιπέτειά τους! Μια μοναδική περιπέτεια παιδικής επιχειρηματικότητας, μέσα από την οποία οι πρωταγωνιστές της θα βιώσουν την εμπειρία της σύστασης μιας επιχείρησης, θα καταστρώσουν επιχειρηματικό σχέδιο, θα κάνουν  προϋπολογισμό και απολογισμό, θα πάρουν δάνειο, θα αποδώσουν φόρο, θα αποταμιεύσουν... και … και… .

Και κάπως έτσι θα αντιληφθούν στην πράξη την έννοια και τη λειτουργία βασικών χρηματοοικονομικών εννοιών ενώ ταυτόχρονα θα εμπνευσθούν από τη μοναδική δημιουργικότητα του επιχειρείν.

Μια ιστορία για μικρούς και μεγάλους φίλους της υγιούς επιχειρηματικότητας και συνάμα ένα πολύτιμο εργαλείο στη χρηματοοικονομική εκπαίδευση των παιδιών μας.

Όλα τα βιβλία της Παιδικής Νομικής Βιβλιοθήκης έχουν τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Back to Top