Τετάρτη 10 Απριλίου 2024Βιντεοσκοπημένο

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ (Ν 5073/2023)

Ελάχιστο ετήσιο εισόδημα – Αντικαταχρηστικός κανόνας – Φορολογικός σχεδιασμός για την επόμενη μέρα

Εισηγητές: Κουνάδης Κ., Φιλίππου Α.

Οι διατάξεις του Ν 5073/2023 επιφέρουν σημαντικές αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών, με κυριότερη την εισαγωγή της έννοιας του ετήσιου ελάχιστου εισοδήματος από την άσκηση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας. Το νέο φορολογικό περιβάλλον που διαμορφώνεται δημιουργεί μια σειρά από προκλήσεις αλλά, παράλληλα, δημιουργεί και ευκαιρίες για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, μέσω συνεργασιών και εταιρικών μετασχηματισμών, με τον κατάλληλο φορολογικό σχεδιασμό.

 • Φορολόγηση βάσει ελάχιστου ετήσιου εισοδήματος
  • Τρόπος υπολογισμού (νέο άρθρο 28Α του ΚΦΕ).
  • Μειώσεις (νέα άρθρα 28Β & 28Γ του ΚΦΕ).
  • Ζητήματα συνταγματικότητας.

 

 • Ο αντικαταχρηστικός κανόνας σύστασης μονοπρόσωπων εταιρειών (νέο άρθρο 28Ε του ΚΦΕ)

 

 • Φορολογικός σχεδιασμός για την επόμενη μέρα
  • Φορολόγηση νομικών προσώπων & οντοτήτων.
  • Κίνητρα ανάπτυξης επιχειρήσεων, μέσω συνεργασιών και εταιρικών
   μετασχηματισμών – Ν 4935/2022.

Το Σεμινάριο απευθύνεται ιδίως σε δικηγόρους, δικαστές και λογιστές οι οποίοι επιθυμούν να εξοικειωθούν με το νέο καθεστώς φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών αλλά και σε κάθε ελεύθερο επαγγελματία που θέλει να ενημερωθεί για τη νέα νομοθεσία.

Κωνσταντίνος Κουνάδης

O Κωνσταντίνος Κουνάδης είναι δικηγόρος Αθηνών, απόφοιτος της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ και Master Δημοσίου Δικαίου Aix Marseille III, ADIT. Είναι Tax Partner στο Φορολογικό Τμήμα της Grant Thornton με εμπειρία σε όλο το φάσμα των φορολογικών ζητημάτων, ιδιαίτερα σε ζητήματα φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων και εταιρικών αναδιοργανώσεων και μετασχηματισμών.

Ανδριάνα Φιλίππου

Η Ανδριάνα Φιλίππου είναι δικηγόρος Αθηνών, απόφοιτος της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο Φορολογικό Δίκαιο, από το ίδιο πανεπιστήμιο. Εργάζεται ως Supervisor στο Φορολογικό Τμήμα της Grant Thornton και έχει εμπειρία σε ζητήματα φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων.

Τρόπος Πληρωμής:

Για τους τρόπους πληρωμής δείτε εδώ 


Χρήσιμες Πληροφορίες

Παροχές

Στους συμμετέχοντες παρέχεται συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό καθώς και ηλεκτρονική βεβαίωση παρακολούθησης

Η κράτηση της θέσης οριστικοποιείται με την εξόφληση του συνολικού κόστους συμμετοχής, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο 10 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

Όπου υπάρχει ένδειξη εκπτώσεων για ειδικές κατηγορίες (φοιτητές, ασκούμενοι/νέοι δικηγόροι και δικαστικοί λειτουργοί) ή άλλες έχουν ισχύ για Online εγγραφές μόνο για εγγεγραμμένους χρήστες στο site www.nb.org

Ειδικότερα στην κατηγορία νέοι δικηγόροι, εντάσσονται οι δικηγόροι 5ετίας

Πολιτική ακυρώσεων

Ακύρωση σεμιναρίων λόγω απόφασης διοργανωτή ή ανωτέρας βίας

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα της αλλαγής ημερομηνίας και ακύρωσης του σεμιναρίου, ενημερώνοντας τους εκπαιδευόμενους τηλεφωνικά και μέσω e-mail. Στην περίπτωση αυτή οι εκπαιδευόμενοι δικαιούνται να αιτηθούν την ακέραιη επιστροφή των διδάκτρων τους εάν δεν θέλουν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο στην νέα ημερομηνία ή να χρησιμοποιήσουν το ποσό για άλλη αγορά σε σεμινάρια – υπηρεσίες ή εκδόσεις της εταιρίας.
Σε περίπτωση απεργίας, κυβερνητικών απαγορεύσεων, κακών καιρικών συνθηκών και γενικά κάθε συμβάντος πέραν του εύλογου ελέγχου των διοργανωτών, που προκαλεί παρακώλυση της εκτέλεσης μέρους ή του συνόλου του σεμιναρίου, οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να αλλάζουν την ημερομηνία και την ώρα διεξαγωγής του. Στην περίπτωση αυτή τα δίδακτρα δεν επιστρέφονται, αλλά ισχύουν ως έχουν.

Μεταβολή ή ακύρωση λόγω επιθυμίας πελάτη

Ο χρήστης που τυχόν επιθυμεί να ακυρώσει ή να τροποποιήσει την κράτησή του σε κάποιο σεμινάριο οφείλει να αποστείλει το σχετικό αίτημα του το συντομότερο δυνατό (10 εργάσιμες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του σεμιναρίου) στο grammateia@nb.org

Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 10 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 100% του ποσού.
Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 5 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 50% του ποσού.

Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις που απαιτείται επιστροφή χρημάτων θα γίνεται είτε με ακύρωση της χρέωσης της πιστωτικής κάρτας (αν έχετε πληρώσει με πιστωτική κάρτα) ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, τον οποίο θα μας υποδείξετε και εντός 30 ημερών από τη σχετική ενημέρωση.

Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Κωδ. 20551
3 ώρες
Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Εισηγητές: Κουνάδης Κ., Φιλίππου Α.
credit-card

Πληρώστε σε έως άτοκες δόσεις των /μήνα με πιστωτική κάρτα.

Σε απόθεμα

Τιμή: Κανονική Τιμή 90,00 € Ειδική Τιμή 63,00 €

* Απαιτούμενα πεδία

Ελάχιστο ετήσιο εισόδημα – Αντικαταχρηστικός κανόνας – Φορολογικός σχεδιασμός για την επόμενη μέρα

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ (Ν 5073/2023)

Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Κωδ. 20551
3 ώρες
Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Εισηγητές: Κουνάδης Κ., Φιλίππου Α.
Back to Top