ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ

Ένα μεγαλειώδες έπος, γραμμένο για τον καθένα μας, και με ζωγραφιές που μοιάζουν υφασμένες!
Δωρεάν μεταφορικά σε όλη την Ελλάδα για αγορές άνω των 30€
credit-card

Πληρώστε σε έως άτοκες δόσεις των /μήνα με πιστωτική κάρτα.

Σε απόθεμα

Τιμή: 24,99 €

Βιβλίο (έντυπο)   + 24,99 €

* Απαιτούμενα πεδία

Κωδικός Προϊόντος: 70050
ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Β.
  • Έκδοση: 2008
  • Σχήμα: 22x22
  • Βιβλιοδεσία: Εύκαμπτη
  • Σελίδες: 480
  • ISBN: 978-960-8386-80-8
  • Black friday εκδόσεις: 30%

Η Οδύσσεια, είναι μια ηρωική αφήγηση μιας άλλης μακρινής εποχής και κοινωνίας, με άλλα ήθη και έθιμα και διαφορετικής ηθικής και πνευματικής δομής. Φυσικά απευθύνονταν σε όλους τους ανθρώπους, που τότε είχαν λίγες γνώσεις, συγκρινόμενοι με το μέσο πολίτη της εποχής μας, όμως είχαν μυαλό πιο καθάριο και με πολλή σοφία. Κάτι που δεν συμβαίνει στην εποχή μας με τις τόσες ενασχολήσεις, με πιο βασική την οκτάωρη απασχόληση, η οποία μας οδήγησε στη σημερινή εξωφρενική κατάσταση του άκρατου υλισμού.

Ο συγγραφέας εκείνο που προσπάθησε και θέλει να τονίσει είναι ότι την Ιθάκη παντού την λέει Ι θ ά κ η , γιατί πλέον είναι όρος που συμβολίζει την υπέρτατη επιθυμία, την υπέρτατη επιδίωξη ή το άπιαστο όνειρο του καθενός. Αυτό για τον ίδιο είναι η Ιθάκη.

«Με άλλα λόγια Ιθάκη σημαίνει τον αδιαπραγμάτευτο σκοπό της ζωής μου. Όχι, δεν μένω στις ανέσεις της Καλυψώς! Θα ανοιχτώ στο πέλαγος μονάχος πάνω σε μια σχεδία και ίσως καταφέρω να δω καπνό να βγαίνει απʼ το μικρό νησί μου. Αυτό μου είναι αρκετό. Ύστερα, ας χαθώ.»

Back to Top