Δευτέρα 09 Νοεμβρίου 2020Βιντεοσκοπημένο

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ

Η εξ αποστάσεως παρακολούθηση γίνεται μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας edu.nb.org

Εισηγητές: Σταματούδη Ε.

Η προστασία του περιεχομένου (content), όπως κειμένων, μουσικής, φωτογραφιών, λογισμικού, βάσεων δεδομένων, οπτικοακουστικού υλικού, έχει προεκτάσεις σε μία σειρά επαγγελματικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με αυτό. Οι προεκτάσεις αφορούν τόσο ζητήματα προστασίας περιεχομένου που παράγεται όσο και περιεχομένου τρίτων που χρησιμοποιείται για νέα έργα, σε ιστοσελίδες, σε πλατφόρμες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στη βάση υπερσυνδέσμων, για διαφημιστικούς λόγους, στην εκπαίδευση, κοκ. Οι άνθρωποι που εμπλέκονται σε τέτοιες δραστηριότητες αισθάνονται ανασφάλεια εάν δεν γνωρίζουν τι προβλέπει ο νόμος και συνεπώς τα όρια της διακριτικής τους ευχέρειας. Το ίδιο συμβαίνει και για όσους καλούνται να εφαρμόσουν τον νόμο, όπως δικηγόροι και δικαστές. Το Σεμινάριο αυτό προσφέρει μία συνολική θεώρηση του δικαίου της πνευματικής ιδιοκτησίας και εξοπλίζει αυτούς που το χρειάζονται με ειδική γνώση και εμπεριστατωμένη ανάλυση.

• Εισαγωγή στο δίκαιο της πνευματικής ιδιοκτησίας

• Έργο, δημιουργός και νομική φύση δικαιώματος δημιουργού

• Το ηθικό δικαίωμα

• Το περιουσιακό δικαίωμα και η οικονομική εκμετάλλευση του έργου

•  Εξαιρέσεις και περιορισμοί του περιουσιακού δικαιώματος και διάρκεια προστασίας

• Το δίκαιο των συμβάσεων και αδειών εκμετάλλευσης του έργου

• Προγράμματα Η/Υ και Βάσεις Δεδομένων

• Συγγενικά δικαιώματα

• Συλλογική διαχείριση και χορήγηση πολυεδαφικών αδειών

• Έννομη προστασία

• Ανοικτές άδειες στο διαδίκτυο (π.χ. creative commons and FOSS) και δημόσιος τομέας

• Ειδικά ζητήματα δικαίου πνευματικής ιδιοκτησίας στο διαδίκτυο (τοποθέτηση υπερσυνδέσμων, ευθύνη παρόχων υπηρεσιών διαδικτύου, κ.λπ.

 

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε δικηγόρους, νομικούς συμβούλους, δικαστικούς ή επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της πολιτιστικής βιομηχανίας και του περιεχομένου (εκδοτικές, δισκογραφικές, κινηματογραφία, θέατρο, φωτογράφοι, εικαστικοί, συγγραφείς, κ.ά.), του Τύπου και των ΜΜΕ (τηλεόραση και ραδιόφωνο), της εκπαίδευσης και τηλεκπαίδευσης, σε ερευνητικά κέντρα και ιδρύματα (βιβλιοθήκες, αρχεία, κ.ά.), σε εταιρίες νέων τεχνολογιών (εταιρίες λογισμικού και βιντεοπαιχνιδιών, διαφημιστικές, analytics and data processing, κ.ά.), σε αρχιτέκτονες, επαγγελματίες της βιομηχανίας της μόδας, του σχεδίου και της αρχιτεκτονικής, οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης καθώς επίσης σε φοιτητές και ερευνητές που επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους στον τομέα αυτόν

Ειρήνη Σταματούδη

Η Ειρήνη Σταματούδη, LL.M., Ph.D., είναι Καθηγήτρια Νομικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στο δίκαιο της πνευματικής ιδιοκτησίας και στο δίκαιο της πολιτιστικής κληρονομιάς. Διδάσκει επίσης στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και στην Ακαδημία του Παγκόσμιου Οργανισμού Διανοητικής Ιδιοκτησίας (WIPO) που εδρεύει στη Γενεύη. Έχει συγγράψει/επιμεληθεί 13 επιστημονικά έργα που έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα, τη Βρετανία, τις ΗΠΑ και την Ολλανδία, και έχει δημοσιεύσει δεκάδες άρθρα διεθνώς. Κάποια έργα της θεωρούνται reference works παγκοσμίως (Multimedia products as copyright works, Cambridge University Press, 2002, 2008 και 2010) και EU Copyright Law. A Commentary, Edward Elgar Publishing, UK and US, 2014, 2020 (2η εκδ.) (με τον P. Torremans)). Διετέλεσε για περίπου 12 χρόνια διευθύντρια του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας και είναι στον κατάλογο Διαιτητών WIPO και Διαμεσολαβητών WIPO - ICOM, και Unesco.

Τρόπος Πληρωμής:

Για τους τρόπους πληρωμής δείτε εδώ

Παροχές

Στους συμμετέχοντες παρέχεται συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό καθώς και ηλεκτρονική βεβαίωση παρακολούθησης, η οποία ενεργοποιείται με την ολοκλήρωση παρακολούθησης του προγράμματος.

Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Κωδ. 17811
12 ώρες
Εισηγητές: Σταματούδη Ε.
credit-card

Πληρώστε σε έως άτοκες δόσεις των /μήνα με πιστωτική κάρτα.

Σε απόθεμα

Τιμή: 275,00 €

* Απαιτούμενα πεδία

Η εξ αποστάσεως παρακολούθηση γίνεται μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας edu.nb.org

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ

Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Κωδ. 17811
12 ώρες
Εισηγητές: Σταματούδη Ε.
Back to Top