Κωδ. 18251|18252
15 ώρες
3, 8, 10, 15, 17 Ιουνίου 2021(κάθε Τρίτη & Πέμπτη 17:00 - 20:00)
Εισηγητές: Κουράκης Ε.
Πέμπτη 03 Ιουνίου 2021

ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ (ΕΚΠ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ)


Κατάρτιση, Ερμηνεία, Πρακτική εφαρμογή
Εισηγητές: Κουράκης Ε.

Σε απόθεμα

Κόστος Συμμετοχής: 280,00 €

* Απαιτούμενα πεδία

Κωδ. 18251|18252
15 ώρες
3, 8, 10, 15, 17 Ιουνίου 2021(κάθε Τρίτη & Πέμπτη 17:00 - 20:00)
Εισηγητές: Κουράκης Ε.

Το περιοδικό «Δίκαιο Επιχειρήσεων & Εταιριών» (ΔΕΕ) διοργανώνει σειρά Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Σεμιναρίων με σκοπό την κατάρτιση του νομικού κόσμου σε επίκαιρα θέματα πρακτικής σημασίας και εφαρμογής από κορυφαίους νομικούς της πράξης.


Oι σύγχρονες εμπορικές συμβάσεις, συχνά εμπνευσμένες από την Αγγλοσαξονική πρακτική, είναι πολυσέλιδα κείμενα με ιδιαίτερη ορολογία, γλώσσα και δομή. Ο σκοπός του Εκπαιδευτικού Προγράμματος για τους συμμετέχοντες είναι πολλαπλός: Πρώτον, να εμβαθύνουν στον τρόπο που διαμορφώνονται οι συμβάσεις αυτές. Δίδεται έμφαση στην ιδιαίτερη δομή και το περιεχόμενο τέτοιων συμβάσεων καθώς και στη διαδικασία από την πρώτη συζήτηση, μέχρι την υπογραφή και την ολοκλήρωσή τους.

Δεύτερον, να κατανοήσουν τους σκοπούς των συμβάσεων αυτών και τη μεθοδολογία ερμηνείας τους. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο τόσο στο στάδιο της κατάρτισης της σύμβασης (ώστε να επιλέγεται η βέλτιστη διατύπωση) όσο και στο στάδιο της ex post ερμηνείας της (ώστε π.χ. να εντοπίζονται οι συμφέρουσες ερμηνευτικές εκδοχές που μπορούν να προβληθούν σε διαπραγμάτευση ή αντιδικία).

Τρίτον, να αναπτύξουν περαιτέρω την ικανότητά τους να αξιολογούν τους νομικούς κινδύνους που απορρέουν από ορισμένη σύμβαση και να συντάσσουν και αντίστοιχες εκθέσεις νομικού ελέγχου (due diligence).

Ιδιαίτερη ενότητα αυτού του κύκλου θα αποτελέσει η επιρροή της πανδημίας του Covid-19 στις συμβάσεις και ειδικότερα ο χειρισμός των υφιστάμενων συμβατικών υποχρεώσεων και η διαμόρφωση ειδικών όρων στις νέες συμβάσεις.

Διδακτικές Ενότητες

  • Η σύνταξη και το περιεχόμενο της εμπορικής σύμβασης
  • Γενικές αρχές και θέματα ειδικής προσοχής
  • Τι προηγείται της κατάρτισης της σύμβασης;
  • Ερμηνεία της σύμβασης
  • Νομική αξιολόγηση (due diligence) σύμβασης
  • Υπογραφή και ολοκλήρωση της σύμβασης
  • Καταρτίζοντας εφαρμόσιμες συμβάσεις
  • Εφαρμογή στην πράξη
  • Covid – 19 & Συμβάσεις
Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε δικηγόρους (εξωτερικούς και εσωτερικούς) αλλά και στελέχη εταιριών που επιθυμούν να αποκτήσουν υψηλού επιπέδου εξειδίκευση σε θέματα κατάρτισης και αξιολόγησης σύνθετων εμπορικών συμβάσεων. Η γνώση αυτή είναι εξαιρετικά χρήσιμη τόσο για αυτούς που ασχολούνται - συμβουλευτικά - με τη διαπραγμάτευση και κατάρτιση τέτοιου είδους συμβάσεων, όσο και για αυτούς που χειρίζονται (στο πλαίσιο τακτικών δικαστηρίων ή διαιτησιών) υποθέσεις σχετικές με τέτοιου είδους ζητήματα.

Ευάγγελος Ν. Κουράκης

Ο Ευάγγελος Ν. Κουράκης είναι Δικηγόρος Αθηνών και Εταίρος (partner) στην Δικηγορική Εταιρεία Κουταλίδη, μία από τις μεγαλύτερες Δικηγορικές Εταιρείες στην Ελλάδα. Εξειδικεύεται στους τομείς των εμπορικών συμβάσεων (διαπραγμάτευση και κατάρτιση), της επίλυσης εμπορικών διαφορών, των ιδιωτικοποιήσεων / παραχωρήσεων και της ενέργειας. Είναι αριστούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών καθώς και της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών (Φιλοσοφία, Παιδαγωγική και Ψυχολογία με κατεύθυνση Ψυχολογίας). Είναι, επίσης, απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Cambridge (μεταπτυχιακό πρόγραμμα) με εξειδίκευση σε θέματα διεθνούς εμπορικού δικαίου καθώς και υποψήφιος Διδάκτωρ Νομικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει συμμετάσχει σε σειρά συνεδρίων και έχει δημοσιεύσει πλειάδα άρθρων σε νομικά περιοδικά.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το κόστος μπορεί να καταβληθεί μετρητοίς ή με τραπεζική κατάθεση στους παρακάτω λογαριασμούς:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 151/470622-67 | ΙΒΑΝ GR 46 0110 1510 0000 1514 7062 267
EFG ΕUROBANK: 0026 0180 94 02000 24515 | ΙΒΑΝ GR 05026 01800000 9402000 24515
ALPHA BANK: 207-00-2002-003218 |IBAN GR24 0140 2070 2070 0200 2003 218
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 6740-136874-301| IBAN GR74 0171 7400 0067 4013 6874 301

Επωνυμία: ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΕΕΤΕ, Αιτιολογία: Ονοματεπώνυμο συμμετέχοντα - ΝΒ Σεμινάριο
ή με πιστωτική κάρτα: VISA, MASTERCARD, DINERS, με 6 άτοκες δόσεις https://www.nb.org/media/wysiwyg/cards_logo.jpg

Παρέχονται επίσης:

Συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό, ηλεκτρονική βεβαίωση παρακολούθησης εφόσον ζητηθεί

Η κράτηση της θέσης οριστικοποιείται με την εξόφληση του συνολικού κόστους συμμετοχής, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο 8 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ

Ακύρωση σεμιναρίων λόγω απόφασης διοργανωτή ή ανωτέρας βίας

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα της αλλαγής ημερομηνίας και ακύρωσης του κάθε σεμιναρίου, ενημερώνοντας τους εκπαιδευόμενους τηλεφωνικά και μέσω e-mail. Στην περίπτωση αυτή οι εκπαιδευόμενοι δικαιούνται να αιτηθούν την ακέραιη επιστροφή των διδάκτρων τους εάν δεν θέλουν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο στην νέα ημερομηνία ή να χρησιμοποιήσουν το ποσό για άλλη αγορά σε σεμινάρια – υπηρεσίες ή εκδόσεις της εταιρίας.
Σε περίπτωση απεργίας, κυβερνητικών απαγορεύσεων, κακών καιρικών συνθηκών και γενικά κάθε συμβάντος πέραν του εύλογου ελέγχου των διοργανωτών, που προκαλεί παρακώλυση της εκτέλεσης μέρους ή του συνόλου του σεμιναρίου, οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να αλλάζουν την ημερομηνία και την ώρα διεξαγωγής του. Στην περίπτωση αυτή τα δίδακτρα δεν επιστρέφονται, αλλά ισχύουν ως έχουν.

Μεταβολή ή ακύρωση λόγω επιθυμίας πελάτη

Ο χρήστης που τυχόν επιθυμεί να ακυρώσει ή να τροποποιήσει την κράτησή του σε κάποιο σεμινάριο οφείλει να αποστείλει το σχετικό αίτημα του το συντομότερο δυνατό στο grammateia@nb.org

Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 7 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 100% του ποσού.
Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 3 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 50% του ποσού.

Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις που απαιτείται επιστροφή χρημάτων θα γίνεται είτε με ακύρωση της χρέωσης της πιστωτικής κάρτας (αν έχετε πληρώσει με πιστωτική κάρτα) ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, τον οποίο θα μας υποδείξετε και εντός 30 ημερών από τη σχετική ενημέρωση.

*Στην κατηγορία νέοι δικηγόροι, εντάσσονται οι δικηγόροι 5ετίας.

Φυσική Παρουσία (Δια Ζώσης)

Η παρακολούθηση των σεμιναρίων με φυσική παρουσία οργανώνεται σε υπερσύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας εξοπλισμένες με οπτικοακουστικά μέσα τελευταίας τεχνολογίας στις εγκαταστάσεις της ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ (Αθήνα, Μαυρομιχάλη 23), σε απόσταση 200 μέτρων από την οδό Ακαδημίας και το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Βίντεο (Live Streaming)

Ίσες ευκαιρίες παρακολούθησης για τους υποψήφιους σε όλη την επικράτεια. Aπευθείας σύνδεση του εκπαιδευόμενου μέσω internet από τον χώρο του εκπαιδευόμενου με μοναδική προϋπόθεση τη χρήση Η/Υ ή laptop και τη σύνδεσή του με μια απλή γραμμή ADSL. Ενεργή - διαδραστική συμμετοχή του εκπαιδευόμενου την ώρα της διεξαγωγής του μαθήματος με δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων γραπτά ή προφορικά και ταυτόχρονη λήψη απάντησης από τον εισηγητή, σαν να είναι ο εκπαιδευόμενος φυσικά παρών.
Back to Top