Καλοκαιρινές προσφορές έως -30% για λίγες ημέρες

ΑΓΓΛΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ / ΕΛΛΗΝΟ-ΑΓΓΛΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ ΝΟΜΙΚΩΝ ΟΡΩΝ


Με την αγορά της έντυπης έκδοσης προσφέρεται στον αναγνώστη και η αντίστοιχη ηλεκτρονική για Windows PC/Laptop, Android smartphone και tablet.

Σε απόθεμα

Τιμή: Κανονική Τιμή 29,99 € Ειδική Τιμή 25,49 €

Android (mobile app) 29,99 €   + 25,49 €

* Απαιτούμενα πεδία

Κωδικός Προϊόντος: 45004
Μπαλογιάννη Ε., Σταμέλος Χ., Χατζημανώλη Δ.
Περάκης Ε.
Δακορώνια Ευ.
 • Εκδοση: 3η 2015
 • Σχήμα: 14χ21
 • Βιβλιοδεσία: Εύκαμπτη
 • Σελίδες: 1392
 • ISBN: 978-960-562-475-0
 • Δείτε ένα απόσπασμα
 • Black friday εκδόσεις: 30%

Το δίγλωσσο Αγγλο-ελληνικό και Ελληνο-αγγλικό Λεξικό Νομικών Όρων κλείνει αισίως μία δεκαετία ύπαρξης και παραδίδεται στον νομικό, και όχι μόνο, κόσμο, εμπλουτισμένο και επικαιροποιημένο, με την παρούσα 3η ανανεωμένη έκδοση, η οποία φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς στον απαιτητικό χώρο της νομικής λεξικογραφίας.

Στην έγκυρη επεξεργασία των λημμάτων από τους συγγραφείς Χ. Σταμέλο και Δ. Χατζημανώλη έρχεται να προστεθεί η μεθοδική και συστηματοποιημένη επεξεργασία από τη συγγραφέα Ευ. Μπαλογιάννη, με γνώμονα αφενός την ορολογική πληρότητα του λεξικού και αφετέρου τη διευκόλυνση του αναγνώστη. Η πολυετής τριβή των συγγραφέων με τη χρήση της αγγλικής νομικής ορολογίας τόσο μέσω των ακαδημαϊκών τους σπουδών όσο και μέσω της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας, καθώς και η άρτια επιστημονική επιμέλεια της αναπλ. Καθηγήτριας Ευ. Δακορώνια, η οποία επίσης έχει μακρά πείρα στα αγγλικά νομικά κείμενα, αποτελούν εχέγγυα για την ποιότητα της ιδιαιτέρως απαιτητικής λεξικογραφικής προσπάθειας.

Οι ποιοτικές βελτιώσεις σε σχέση με τη δεύτερη έκδοση του έργου είναι εμφανείς. Έχει προστεθεί ένας σημαντικός αριθμός νέων όρων καθώς και νέες εκδοχές μετάφρασης που παρέχουν στον αναγνώστη μεγαλύτερη ακρίβεια, αλλά και περισσότερες επιλογές ως προς τους όρους που ερευνά. Επιπλέον, έγινε προσπάθεια ακόμα μεγαλύτερης συστηματοποίησης και αλληλοπαραπομπής των λημμάτων, προκειμένου να διευκολύνεται ο χρήστης του λεξικού. Πρέπει να σημειωθεί ότι o εμπλουτισμός συνίσταται και σε επικαιροποίηση. Από τη δεύτερη έκδοση (2011) μέχρι σήμερα έχουν προστεθεί νέες λέξεις στο καθημερινό μας λεξιλόγιο και νέα πεδία δραστηριότητας στην καθημερινότητα των νομικών. Οι αγγλικοί όροι: bitcoin, bullying, cloud computing, Eurogroup, European arrest warrant, European Stability Mechanism (ESM), haircut, offshore company, PSI, selective default, start-up, ή αντιστρόφως οι ελληνικοί: ΑΜΚΑ, ανακεφαλαιοποίηση, απεχθές χρέος, βιοηθική, γενόσημο φάρμακο, ευρωπαϊκό κληρονομητήριο, παρένθετη μητρότητα, πρωτογενές πλεόνασμα, κ.ά., δεν είναι παρά ελάχιστα και ενδεικτικά παραδείγματα από τους πολυάριθμους «φρέσκους» όρους που έχουν ενσωματωθεί στο νομικό -και όχι αποκλειστικά- λεξιλόγιο τα τελευταία χρόνια και περιλαμβάνονται στην παρούσα έκδοση, η οποία περιλαμβάνει επίσης πλήθος όρων που αντλούνται από το πεδίο της διαμεσολάβησης και γενικότερα της εναλλακτικής επίλυσης διαφορών, όπως ενδεικτικά NDA, collaborative law, co-mediation κ.ά.

Το λεξικό περιλαμβάνει περίπου 20.000 κύρια λήμματα που αντλούνται από το αμερικανικό και το βρετανικό δίκαιο, αλλά και από το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα κύρια λήμματα συνοδεύονται από χιλιάδες σύνθετες φράσεις και χαρακτηριστικά παραδείγματα, καθώς και κατά περίπτωση από παραπομπές στην ενδεικτική βιβλιογραφία και στους οικείους ιστοτόπους, προκειμένου ο χρήστης αφενός να κατανοεί ευκολότερα το θέμα της αναζήτησής του αφετέρου να μπορεί να προσφεύγει και σε άλλες πηγές για περαιτέρω έρευνα.

Η έκδοση συνοδεύεται από παράρτημα με την απόδοση του ελληνικού Συντάγματος στην αγγλική γλώσσα.

Το αγγλο-ελληνικό και ελληνο-αγγλικό λεξικό νομικών όρων αποτελεί ένα πολύτιμο βοήθημα για κάθε νομικό, ο οποίος έρχεται σε επαφή με την αγγλοσαξονική νομική ορολογία. Απευθύνεται επίσης σε μεταφραστές μη νομικούς, που καλούνται να επεξεργαστούν κείμενα νομικού περιεχομένου.

Με την αγορά της έντυπης έκδοσης προσφέρεται στον αναγνώστη και η αντίστοιχη ηλεκτρονική για Windows PC/Laptop, Android smartphones και tablets.

Λειτουργικό: Android 2.3+ 

Το Αγγλο-Ελληνικό & Ελληνο-Αγγλικό Λεξικό Νομικών Όρων, στην 2η έκδοσή του, αποτελεί το πλέον σύγχρονο, ακριβές και εύχρηστο λεξικό νομικών όρων του είδους, ήδη σημείο αναφοράς στον απαιτητικό χώρο της ελληνικής νομικής λεξικογραφίας.

Το λεξικό περιλαμβάνει πάνω από 20.000 κύρια λήμματα τόσο του αμερικανικού όσο και του αγγλικού δικαίου, τα οποία συνοδεύονται από χιλιάδες σύνθετες φράσεις και χαρακτηριστικά παραδείγματα, αλλά και ενδεικτική βιβλιογραφία/νομοθεσία προκειμένου ο χρήστης αφενός να κατανοεί ευκολότερα το θέμα της αναζήτησής του αφετέρου να μπορεί να προσφεύγει και σε άλλες πηγές για περαιτέρω έρευνα.

Η εφαρμογή διευκολύνει την αναζήτηση οποιουδήποτε νομικού όρου στα Αγγλικά ή Ελληνικά προσφέροντας με κίτρινη διαγράμμιση όλα τα αποτελέσματα της αναζήτησης.

Επιπλέον ο χρήστης μπορεί να «ξεφυλλίσει» οποιοδήποτε λήμμα της Ελληνικής ή Αγγλικής αλφαβήτου πατώντας στο γράμμα που επιθυμεί.

Χαρακτηριστικά

 • Αγγλο-ελληνικό / Ελληνο-αγγλικό λεξικό νομικής ορολογίας
 • Πάνω από 20.000 νομικοί όροι συμπεριλαμβανομένων και λατινικών
 • Ενδεικτική βιβλιογραφία / νομοθεσία στα σημαντικότερα λήμματα
 • Διάκριση όπου απαιτείται μεταξύ αγγλικών και αμερικανικών νομικών όρων
 • Ενδεικτικές φράσεις-παραδείγματα για την χρήση των όρων
 • Δεν απαιτείται σύνδεση στο internet κατά την αναζήτηση
 • Δωρεάν επικαιροποίηση και προσθήκη νέων όρων μέχρι την επίσημη επόμενη έκδοση.

Επικοινωνία

Για παρατηρήσεις, σχόλια και εξειδικευμένη βοήθεια, επικοινωνήστε μαζί μας στο mobile(at)nb.org.

Back to Top