Βιντεοσκοπημένο

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΚΩΔΙΚΑ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ


Εισηγητές: Νάιντος Χρ.

Σε απόθεμα

Τιμή: 120,00 €

* Απαιτούμενα πεδία

Κωδ. 19013|19014
4 ώρες
Τρίτη 15 Μαρτίου 2022
Εισηγητές: Νάιντος Χρ.

Κύριος στόχος του Σεμιναρίου είναι να οργανώσει την ύλη και να αναδείξει όλα τα πρακτικά ζητήματα που αφορούν την άσκηση του δικαιώματος απόδειξης από τον κατηγορούμενο και τον παριστάμενο προς υποστήριξη της κατηγορίας, τόσο στην προδικασία, όσο και στο ακροατήριο.

Δικαίωμα απόδειξης: έννοια και διάκριση στο δικαίωμα εισφοράς αποδεικτικών μέσων και στο δικαίωμα υποβολής αίτησης διεξαγωγής αποδείξεων

Η κατοχύρωση του δικαιώματος απόδειξης στο Σύνταγμα, σε διεθνή κείμενα και στο νέο ΚΠΔ

Η άσκηση του δικαιώματος απόδειξης στην προδικασία, έκταση και όρια
   • Η εισφορά αποδεικτικών μέσων
   • Η αίτηση διεξαγωγής αποδείξεων ενώπιον του εισαγγελέα και του ανακριτή (τυπικές προϋποθέσεις)
   • Αποδοχή και νόμιμη απόρριψη της αίτησης (περιπτωσιολογία)
   • Δικονομικές συνέπειες από την παραβίαση του δικαιώματος

Η άσκηση του δικαιώματος απόδειξης στη διαδικασία στο ακροατήριο, έκταση και όρια
   • Η εισφορά αποδεικτικών μέσων
   • Η αίτηση διεξαγωγής αποδείξεων ενώπιον του δικαστηρίου (τυπικές προϋποθέσεις)
   • Αποδοχή και νόμιμη απόρριψη της αίτησης (περιπτωσιολογία)
   • Δικονομικές συνέπειες από την παραβίαση του δικαιώματος

Ειδικοί λόγοι απόρριψης στα καθ’ έκαστον αποδεικτικά μέσα (μάρτυρες: δικαίωμα αντιπαράθεσης με τους μάρτυρες κατηγορίας, αυτοψία, πραγματογνωμοσύνη, έγγραφα: προστασία δικαιωμάτων κι απορρήτων)

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε δικαστές, εισαγγελείς, ανακριτικούς υπαλλήλους, δικηγόρους και σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν και να καταρτιστούν για αυτό το κρίσιμο δικονομικό θέμα μέσα από την εμπειρία της πράξης.

Χρήστος Δ. Νάιντος

Ο Χρήστος Δ. Νάιντος είναι Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και Διδάκτορας Νομικής. Είναι κάτοχος πέντε ακαδημαϊκών τίτλων (δύο πτυχίων, δύο μεταπτυχιακών κι ενός διδακτορικού διπλώματος), όλων με την αξιολόγηση «άριστα». Διετέλεσε Επίκουρος Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς κι Επίκουρος Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος. Μιλά και γράφει σε πέντε ξένες γλώσσες και είναι μέλος του εδρεύοντος στις Βρυξέλλες Ευρωπαϊκού Δικτύου Εισαγγελέων για το Περιβάλλον και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος. Έχει συγγράψει δύο μονογραφίες για τις αποδεικτικές απαγορεύσεις (διδακτορική διατριβή) και την αρχή της αμεσότητας στην ποινική δίκη (μεταδιδακτορική έρευνα) και πολλές μελέτες ουσιαστικού και δικονομικού ποινικού δικαίου, όπως και ευρωπαϊκού ποινικού δικαίου. Έχει πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό διαλέξεων σε Πανεπιστήμια συμπεριλαμβανομένων και μεταπτυχιακών προγραμμάτων, στην ΕΣΔΙ και σε Αστυνομικές Σχολές κι έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε περισσότερα από τριάντα νομικά συνέδρια και ημερίδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ έγινε αποδεκτός από το Georgetown University Law Center, ως επισκέπτης ερευνητής, για τη διεξαγωγή μεταδιδακτορικής έρευνας στην Ουάσινγκτον D.C. στο πλαίσιο συγγραφής της μονογραφίας για την αρχή της αμεσότητας στην ποινική δίκη.

Τρόπος Πληρωμής:

Για τους τρόπους πληρωμής δείτε εδώ 


Χρήσιμες Πληροφορίες

Παροχές

Στους συμμετέχοντες παρέχεται συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό καθώς και ηλεκτρονική βεβαίωση παρακολούθησης

Η κράτηση της θέσης οριστικοποιείται με την εξόφληση του συνολικού κόστους συμμετοχής, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο 10 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

Όπου υπάρχει ένδειξη εκπτώσεων για ειδικές κατηγορίες (φοιτητές, ασκούμενοι/νέοι δικηγόροι και δικαστικοί λειτουργοί) ή άλλες έχουν ισχύ για Online εγγραφές μόνο για εγγεγραμμένους χρήστες στο site www.nb.org

Ειδικότερα στην κατηγορία νέοι δικηγόροι, εντάσσονται οι δικηγόροι 5ετίας

Πολιτική ακυρώσεων

Ακύρωση σεμιναρίων λόγω απόφασης διοργανωτή ή ανωτέρας βίας

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα της αλλαγής ημερομηνίας και ακύρωσης του σεμιναρίου, ενημερώνοντας τους εκπαιδευόμενους τηλεφωνικά και μέσω e-mail. Στην περίπτωση αυτή οι εκπαιδευόμενοι δικαιούνται να αιτηθούν την ακέραιη επιστροφή των διδάκτρων τους εάν δεν θέλουν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο στην νέα ημερομηνία ή να χρησιμοποιήσουν το ποσό για άλλη αγορά σε σεμινάρια – υπηρεσίες ή εκδόσεις της εταιρίας.
Σε περίπτωση απεργίας, κυβερνητικών απαγορεύσεων, κακών καιρικών συνθηκών και γενικά κάθε συμβάντος πέραν του εύλογου ελέγχου των διοργανωτών, που προκαλεί παρακώλυση της εκτέλεσης μέρους ή του συνόλου του σεμιναρίου, οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να αλλάζουν την ημερομηνία και την ώρα διεξαγωγής του. Στην περίπτωση αυτή τα δίδακτρα δεν επιστρέφονται, αλλά ισχύουν ως έχουν.

Μεταβολή ή ακύρωση λόγω επιθυμίας πελάτη

Ο χρήστης που τυχόν επιθυμεί να ακυρώσει ή να τροποποιήσει την κράτησή του σε κάποιο σεμινάριο οφείλει να αποστείλει το σχετικό αίτημα του το συντομότερο δυνατό (10 εργάσιμες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του σεμιναρίου) στο grammateia@nb.org

Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 10 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 100% του ποσού.
Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 5 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 50% του ποσού.

Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις που απαιτείται επιστροφή χρημάτων θα γίνεται είτε με ακύρωση της χρέωσης της πιστωτικής κάρτας (αν έχετε πληρώσει με πιστωτική κάρτα) ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, τον οποίο θα μας υποδείξετε και εντός 30 ημερών από τη σχετική ενημέρωση.

Back to Top