Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023

PRACTITIONERS' WORKSHOP: Ο ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ - ΝΕΟ ΤΜΗΜΑ

Μετά τις αλλαγές του Ν 5024/2023

Εισηγητές: Τουρλούπης Κ.

Το Workshop του εξωδικαστικού μηχανισμού αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τους συμμετέχοντες να εκθέσουν συγκεκριμένα πρακτικά προβλήματα που έχουν αντιμετωπίσει κατά την άσκηση του επαγγέλματος και τον χειρισμό ανάλογων υποθέσεων, ώστε μέσα από τις ολοκληρωμένες και εμπεριστατωμένες απαντήσεις που θα λάβουν να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της εκάστοτε υπόθεσης με επάρκεια, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Το Σεμινάριο προσφέρει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία προκειμένου οι συμμετέχοντες να λάβουν ολιστικές απαντήσεις επί των δικών τους επαγγελματικών ερωτημάτων για τον ορθό και κατάλληλο τρόπο αντιμετώπισης στην
πράξη των κρίσιμων ζητημάτων που επέφερε ο Ν 5024/2023 στο πεδίο του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών.


*H συζήτηση και επίλυση των αποριών θα γίνει μόνο επί των ερωτημάτων που θα έχουν αποσταλεί από τους συμμετέχοντες το αργότερο έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2023 και στις θεματικές ενότητες που αναφέρονται στο διάγραμμα ύλης.

  • Πεδίο εφαρμογής - Βελτιώσεις στην εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών
  • Βασικό περιεχόμενο αίτησης οφειλέτη
  • Συνέπειες αίτησης για εξωδικαστική ρύθµιση οφειλών - Αναστολή διαδικασίας Κώδικα Δεοντολογίας Τραπεζών - Σύµβαση αναδιάρθρωσης και προθεσµία υπογραφής - Δικαίωµα διαµεσολάβησης
  • Αναστολή αναγκαστικής εκτέλεσης µετά από αίτηση εξωδικαστικής επίλυσης οφειλών - Απαλλαγή από ευθύνη κατά τη σύναψη σύµβασης αναδιάρθρωσης
  • Συµµετοχή Δηµοσίου και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης στις συµβάσεις αναδιάρθρωσης οφειλών, κανόνες και περιορισµοί
  • Ηλεκτρονική πλατφόρµα εξωδικαστικής ρύθµισης οφειλών
  • Ρυθµίσεις οφειλών που προέρχονται από επιχειρηµατικά δάνεια και δάνεια φυσικών προσώπων, καθώς και από καταπτώσεις της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας

 

Το Workshop απευθύνεται σε όλους όσοι έχουν παρακολουθήσει τα Σεμινάρια πτωχευτικού δικαίου που έχει διοργανώσει η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ και ειδικά το πλέον πρόσφατο για τον εξωδικαστικό μηχανισμό μετά τις τροποποιήσεις και βελτιώσεις που επέφερε ο Ν 5024/2023, καθώς και σε όσους δικηγόρους και νομικούς συμβούλους επιθυμούν να ασχοληθούν με το πτωχευτικό δίκαιο ή χειρίζονται στην πράξη υποθέσεις εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών και σε λογιστές, οικονομολόγους και συμβούλους που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τις διαδικασίες του νόμου, τόσο στο επίπεδο της πρόληψης όσο και στο επίπεδο των διαδικασιών της πτώχευσης.

Κωνσταντίνος Τουρλούπης

Ο Κωνσταντίνος Τουρλούπης είναι δικηγόρος Αθηνών στον Άρειο Πάγο. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Πολιτική Δικονομία. Η ειδίκευσή του αφορά στο Πτωχευτικό και Τραπεζικό Δίκαιο. Εργάστηκε, για πολλά χρόνια, ως νομικός σύμβουλος σε διάφορες εταιρίες και στη Νομική Υπηρεσία της Τράπεζας Eurobank ΑΕ (Τμήματα αναγκαστικής εκτέλεσης και αναδιάρθρωσης απαιτήσεων του Corporate). Σήμερα είναι Επικεφαλής δικηγόρος της Μονάδας Αναδιαρθρώσεων Μεγάλων και Μεσαίων Επιχειρήσεων της doValue Greece ΑΕΔΑΔΠ.

Τρόπος Πληρωμής:

Για τους τρόπους πληρωμής δείτε εδώ 


Χρήσιμες Πληροφορίες

Παροχές

Στους συμμετέχοντες παρέχεται συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό καθώς και ηλεκτρονική βεβαίωση παρακολούθησης

Η κράτηση της θέσης οριστικοποιείται με την εξόφληση του συνολικού κόστους συμμετοχής, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο 10 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

Όπου υπάρχει ένδειξη εκπτώσεων για ειδικές κατηγορίες (φοιτητές, ασκούμενοι/νέοι δικηγόροι και δικαστικοί λειτουργοί) ή άλλες έχουν ισχύ για Online εγγραφές μόνο για εγγεγραμμένους χρήστες στο site www.nb.org

Ειδικότερα στην κατηγορία νέοι δικηγόροι, εντάσσονται οι δικηγόροι 5ετίας

Πολιτική ακυρώσεων

Ακύρωση σεμιναρίων λόγω απόφασης διοργανωτή ή ανωτέρας βίας

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα της αλλαγής ημερομηνίας και ακύρωσης του σεμιναρίου, ενημερώνοντας τους εκπαιδευόμενους τηλεφωνικά και μέσω e-mail. Στην περίπτωση αυτή οι εκπαιδευόμενοι δικαιούνται να αιτηθούν την ακέραιη επιστροφή των διδάκτρων τους εάν δεν θέλουν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο στην νέα ημερομηνία ή να χρησιμοποιήσουν το ποσό για άλλη αγορά σε σεμινάρια – υπηρεσίες ή εκδόσεις της εταιρίας.
Σε περίπτωση απεργίας, κυβερνητικών απαγορεύσεων, κακών καιρικών συνθηκών και γενικά κάθε συμβάντος πέραν του εύλογου ελέγχου των διοργανωτών, που προκαλεί παρακώλυση της εκτέλεσης μέρους ή του συνόλου του σεμιναρίου, οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να αλλάζουν την ημερομηνία και την ώρα διεξαγωγής του. Στην περίπτωση αυτή τα δίδακτρα δεν επιστρέφονται, αλλά ισχύουν ως έχουν.

Μεταβολή ή ακύρωση λόγω επιθυμίας πελάτη

Ο χρήστης που τυχόν επιθυμεί να ακυρώσει ή να τροποποιήσει την κράτησή του σε κάποιο σεμινάριο οφείλει να αποστείλει το σχετικό αίτημα του το συντομότερο δυνατό (10 εργάσιμες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του σεμιναρίου) στο grammateia@nb.org

Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 10 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 100% του ποσού.
Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 5 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 50% του ποσού.

Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις που απαιτείται επιστροφή χρημάτων θα γίνεται είτε με ακύρωση της χρέωσης της πιστωτικής κάρτας (αν έχετε πληρώσει με πιστωτική κάρτα) ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, τον οποίο θα μας υποδείξετε και εντός 30 ημερών από τη σχετική ενημέρωση.

Φυσική Παρουσία (Δια Ζώσης)

Η παρακολούθηση των σεμιναρίων με φυσική παρουσία οργανώνεται σε υπερσύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας εξοπλισμένες με οπτικοακουστικά μέσα τελευταίας τεχνολογίας στις εγκαταστάσεις της ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ (Αθήνα, Μαυρομιχάλη 23), σε απόσταση 200 μέτρων από την οδό Ακαδημίας και το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Βίντεο (Live Streaming)

Ίσες ευκαιρίες παρακολούθησης για τους υποψήφιους σε όλη την επικράτεια. Aπευθείας σύνδεση του εκπαιδευόμενου μέσω internet από τον χώρο του εκπαιδευόμενου με μοναδική προϋπόθεση τη χρήση Η/Υ ή laptop και τη σύνδεσή του με μια απλή γραμμή ADSL. Ενεργή - διαδραστική συμμετοχή του εκπαιδευόμενου την ώρα της διεξαγωγής του μαθήματος με δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων γραπτά ή προφορικά και ταυτόχρονη λήψη απάντησης από τον εισηγητή, σαν να είναι ο εκπαιδευόμενος φυσικά παρών.
Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Κωδ. 20269|20270
3 ώρες
Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 (17:30 – 20:30)
Εισηγητές: Τουρλούπης Κ.
credit-card

Πληρώστε σε έως άτοκες δόσεις των /μήνα με πιστωτική κάρτα.

Σε απόθεμα

Κόστος Συμμετοχής: 120,00 €

* Απαιτούμενα πεδία

Μετά τις αλλαγές του Ν 5024/2023

PRACTITIONERS' WORKSHOP: Ο ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ Ν 5024/2023

Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Κωδ. 20269|20270
3 ώρες
Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 (17:30 – 20:30)
Εισηγητές: Τουρλούπης Κ.
Back to Top