ΙΣΠΑΝΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ / ΕΛΛΗΝΟ-ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ ΝΟΜΙΚΩΝ ΟΡΩΝ / ESPAÑΟL-GRIEGO GRIEGO ESPAÑOL DICCIONARIO JURÍDICO

Δωρεάν μεταφορικά σε όλη την Ελλάδα για αγορές άνω των 30€
credit-card

Πληρώστε σε έως άτοκες δόσεις των /μήνα με πιστωτική κάρτα.

Σε απόθεμα

Τιμή: 48,00 €

Βιβλίο (έντυπο)   + 48,00 €

* Απαιτούμενα πεδία

Κωδικός Προϊόντος: 14667
Μωραΐτη Αθ., Τσιμάρας Κ.
Μουσταΐρα Ε.
Λίβας Σ.

Το Ισπανοελληνικό-Ελληνοϊσπανικό Λεξικό Νομικών Όρων είναι το πλέον σύγχρονο και ενημερωμένο λεξικό νομικής ορολογίας του είδους που έχει κυκλοφορήσει ποτέ, περιλαμβάνοντας χιλιάδες κύρια λήμματα, φράσεις και παραδείγματα από τη νομική πρακτική. Πρόκειται για επίτομη, πολυτελή έκδοση, με ευανάγνωστη εκτύπωση και σκληρό εξώφυλλο το οποίο συνοδεύεται από μαλακό προστατευτικό κάλυμμα. Το ισπανοελληνικό-ελληνοϊσπανικό λεξικό νομικών όρων εντάσσεται στη νέα σειρά δίγλωσσων λεξικών νομικών όρων των εκδόσεων ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, τα οποία αφορούν στις γλώσσες Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά και Ιταλικά.

Η μεθοδική και έγκυρη επεξεργασία των λημμάτων από τη συγγραφέα Αθ. Μωραΐτη η οποία έχει πολυετή τριβή με τη χρήση της ισπανικής νομικής ορολογίας τόσο μέσω των σπουδών της όσο και μέσω της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας, καθώς και η άρτια επιστημονική επιμέλεια του Επίκουρου Καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου στο τμήμα ξένων γλωσσών και μετάφρασης, Σωτ. Λίβα αποτελούν εχέγγυα για την ποιότητα της ιδιαιτέρως απαιτητικής λεξικογραφικής προσπάθειας.

Στο λεξικό έχουν καταγραφεί όλοι οι σύγχρονοι όροι της νομικής επιστήμης και έχει επιχειρηθεί η ακριβέστερη δυνατή απόδοσή τους δεδομένης της ολοένα αυξανόμενης ανάγκης για γνώση και ενημέρωση των νέων θεσμών και όρων του διαρκώς εξελισσόμενου δικαίου. Ελήφθησαν υπʼ όψιν όχι μόνο όροι του ισπανικού, αλλά και του μεξικανικού ή του κολομβιανού Δικαίου, με παρενθετική επισήμανση προς τον χρήστη. Tο λεξικό περιλαμβάνει σύντομο πορτογαλοελληνικό-ελληνοπορτογαλλικό παράρτημα νομικών όρων, τη σύνταξη του οποίου ανέλαβε ο Κ. Τσιμάρας, Δικηγόρος, ΔΝ.

Το Ισπανοελληνικό-Ελληνοϊσπανικό Νομικών Όρων έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό εκδοτικό κενό, καθώς μέχρι σήμερα δεν υπήρχε ένα σύγχρονο, πλήρες λεξικό που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του νομικού, ο οποίος έρχεται σε επαφή με την ισπανική έννομη τάξη και την ισπανική νομική επιστήμη.

Περιεχόμενα  
ΠρόλογοςΣελ. V
Συνεργάτες έργουΣελ. VII
ΣυντομογραφίεςΣελ. XI
Ισπανο-ελληνικό Λεξικό Νομικών ΌρωνΣελ. 1
Ελληνο-ισπανικό Λεξικό Νομικών ΌρωνΣελ. 229
Σύντομο Πορτογαλο-ελληνικό & Ελληνο-πορτογαλικό Λεξικό Νομικών ΌρωνΣελ. 429
 
Back to Top